Preview: Liverpool v Crystal Palace

Με αντίπαλο την ομάδα που μας βάζει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, ανοίγει η αυλαία για την Liverpool στο Anfield τη σεζόν 2017/18, με τη νίκη να είναι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι Reds, καθώς αργότερα ακολουθούν δύο μαζεμένα ντέρμπι με Arsenal & Manchester City!

Για την δεύτερη αγωνιστική της Premier League, η Liverpool υποδέχεται στο ανανεωμένο Anfield την Crystal Palace, με σκοπό την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τριών ηττών εντός έδρας από τους Eagles.

Πληροφορίες αγώνα Liverpool v Crystal Palace:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 19/08/2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Kevin Friend
Ο αγώνας ΔΕΝ μεταδίδεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.


Νέα ομάδας:
Με το θέμα του Philippe Coutinho να παραμένει στο επίκεντρο, η Liverpool καλείται να...σβήσει την κυριαρχία της Palace τα τελευταία χρόνια στο Anfield, όπου μετράει τρεις σερί νίκες.
Ο Jurgen Klopp θα έχει ξανά τους ίδιους ποδοσφαιριστές στο απουσιολόγιο του, καθώς μακροχρόνιος τραυματίας παραμένει ο Adam Lallana, όπως και ο Nathaniel Clyne, με τον Philippe Coutinho συνεπώς να μένει εκτός με...τραυματισμό στην...πλάτη.
Τέλος, ο Danny Ings δεν υπολογίζεται ακόμα από τον Γερμανό τεχνικό, καθώς θεωρείται ανέτοιμος ενώ ο Daniel Sturridge είναι διαθέσιμος για χρησιμοποίηση ξεπερνώντας τον τραυματίσμο που τον ταλαιπωρούσε από την αναμέτρηση κόντρα στην Bayern.


Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Αντίπαλος:
Έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο της, η Crystal Palace υπό τις οδηγίες του Frank De Boer ελπίζει σε καλύτερη πορεία από την περυσίνη, παρ 'ότι τα πρώτα δείγματα στην πρώτη αγωνιστική ήταν άκρως καταστροφικά!
Η Palace ηττήθηκε με 0-3 στο Selhust Park από τη νεοφώτιστη Huddersfield, σε μια εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν στην άμυνα των γηπεδούχων.
Η εικόνα της στα φιλικά ήταν μέτρια προς καλή, όπου μέτρησε μόλις δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αυτή από την Liverpool για το Asia Trophy με 0-2.
Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που πραγματοποίησε φέτος, ήταν αυτή του αμυντικού του Ajax, Jairo Riedewald, έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών.


Απουσίες:
Νοκ άουτ τέθηκε ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ο Wilfried Zaha, μετά τον τραυματισμό του την πρώτη αγωνιστική, ενώ εκτός παραμένει και ο Bakary Sako.
Από εκεί και πέρα, αμφίβολοι για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι Yohan Cabaye (παρ' όλα αυτά αναμένεται να ξεκινήσει βασικός), Pape Souare, James McArthur & Connor Wickham.

Μεταγραφές:
Jairo Riedewald (8εκ. από Ajax), Ruben Loftus-Cheek (δανεικός από Chelsea), Timothy Fosu-Mensah (δανεικός από Man.United)


Αποχωρήσεις:
Steve Mandanda (Marseille), Zeki Fryers (Barnsley), Fraizer Campbell (Hull), Mathieu Flamini (ελεύθερος), Joe Ledley (ελεύθερος), Jonathan Benteke (ελεύθερος)

Τελευταίο ματς:
Η τελευταία φορά που ήρθαν αντιμετώπες οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα, ήταν στις 23 Απριλίου 2017 στο Anfield, όπου η Liverpool είχε προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Coutinho, για να φέρει τούμπα το ματς ο Christian Benteke, χαρίζοντας το διπλό στην ομάδα του με 1-2.
Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και πριν ακριβώς ένα μήνα για την διοργάνωση Premier League Asia Trophy, με την Liverpool να επικρατεί 2-0, με γκολ των Solanke & Origi.

Προιστορία των δύο ομάδων:
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 50 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Liverpool να μετράει 25 νίκες, κόντρα σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια την δυσκολεύει αρκετά.
Αντιθέτως, η Palace έχει 14 νίκες με αντίπαλο τους Reds, ενώ 11 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.
Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Liverpool κόντρα στους Eagles, ήρθε το 1989, όπου και συνέντριψε την σημερινή της αντίπαλο με 9-0 για το πρωτάθλημα!
Για την Palace, η μεγαλύτερη νίκη ήρθε την επόμενη σεζόν, όπου και κέρδισε με 4-3 την ομάδα μας για το FA Cup.

Απότελεσμα προετοιμασίας:

Liverpool:
Νίκη με 3-1 κόντρα στην Athletic Bilbao
Ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Atletico Madrid και ήττα στα πέναλτι
Νίκη με 3-0 κόντρα στην  Bayern Munich
Νίκη με 3-0 κόντρα στην Hertha Berlin
Νίκη με 2-1 κόντρα στην Leicester City
Νίκη με 2-0 κόντρα στην Crystal Palace
Ισοπαλία 1-1 με Wigan Athletic
Νίκη με 3-0 κόντρα στην Tranmere Rovers

Πρώτη αγωνιστική: Watford v Liverpool 3-3

Crystal Palace:
Ισοπαλία 1-1 με Schalke
Ισοπαλία 1-1 με Metz
Νίκη 2-0 με West Bromwich
Ήττα 0-2 από Liverpool
Νίκη 3-1 με Maidstone United

Πρώτη αγωνιστική: Crystal Palace v Huddersfield 0-3

Πιθανές ενδεκάδες:

Liverpool:
Εάν δεν υπάρξουν αλλαγές λόγω ξεκούρασης, η Liverpool αναμένεται να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με τους ίδιους ένδεκα, με ελάχιστα ερωτηματικά.
Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Simon Mignolet, δεξιά στην άμυνα ο εξαιρετικός κόντρα στην Hoffenheim, Alexander-Arnold.
Στα αριστερά, φαβορί είναι ο Alberto Moreno, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Andy Robertson για να δώσει ανάσες στον Ισπανό.
Στο κέντρο της άμυνας δύσκολα να αλλάξει το δίδυμο Matip - Lovren, αν και υπάρχουν πολλές φήμες που δίνουν τον Joe Gomez ως βασικό.

Με τους Henderson & Wijnaldum να είναι...ντεφορμέ, δεν αποκλείεται να δούμε βασικό τον Milner στην θέση κάποιου εκ των δύο, αλλά μέχρι στιγμής θεωρείται πως θα ξεκινήσουν βασικοί.
Ερωτηματικό ο Can, ο οποίος αποκόμισε μικροτραυματισμό με την Hoffenheim, με τους Marko Grujic & James Milner να συγκεντρώνουν πιθανότητες για να πάρουν τη θέση του.
Τέλος, στην επίθεση, ίσως ξεκουραστεί ο Mane, ενώ σίγουροι θεωρούνται οι Salah και Firmino.

(4-3-3) Mignolet - Arnold, Matip, Lovren (J.Gomez), Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can (Milner/Grujic) - Salah, Firmino, Mane (Sturridge)


Crystal Palace:
(3-4-2-1) Hennessey - Fosu Mensah, Dann, Riedewalt - Ward, Milivojevic, Cabaye, Aanholt - Puncheon, Loftus Cheek  - Benteke.


Πρόβλεψη αρθρογράφου:
Liverpool v Crystal Palace 3-1


Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.