Έτσι θα πετύχει τους στόχους της η Λίβερπουλ

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και όλες οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ορίσει τους δικούς τους στόχους που θα επιδιώξουν να πετύχουν. Έτσι και η Λίβερπουλ, η οποία έχει ως αρχικό στόχο την τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας δούμε τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι "κόκκινοι" θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ρότζερς
Όλα σε μια ομάδα αρχίζουν από τον προπονητή. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελεί η Λίβερπουλ, η οποία αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Μπρένταν Ρότζερς μετά από μια άκρως αποτυχημένη πορεία την περασμένη σεζόν. Τα λάθη πλέον πληρώνονται για τον Βόρειο Ιρλανδό, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ του, στο οποίο φέτος τοποθέτησε επτά δικές του πινελιές με όλες τις μεταγραφές να πραγματοποιούνται μετά από -αποκλειστικά- δική του επιθυμία! Έτσι, ο Ρότζερς πρέπει να επαναφέρει την ομάδα του στο δημιουργικό ποδόσφαιρο που παρακολουθήσαμε πριν 2 χρονιές, για το δικό του καλό, μα πάνω απ' όλα της ομάδας.


Μπεντέκε
Πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ή μη της Λίβερπουλ θα είναι και ο Κρίστιαν Μπεντέκε. Μετά τις τραγικές, όπως αποδείχτηκαν, επιλογές για ενίσχυση στην επίθεση με τους Λάμπερτ και Μπαλοτέλι, ο Βέλγος θα πρέπει να επαναφέρει στο παιχνίδι των "κόκκινων" το εύκολο γκολ. Περίπου 20 γκολ θα πρέπει να πετύχει ο 24χρονος για να ελπίζει σε κάτι καλό η ομάδα του Ρότζερς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ, πλην του ΥΓΙΗ Στάριτζ, που να μπορεί να σκοράρει κάθε βδομάδα.


Mίλνερ

Παρτενέρ του Χέντερσον στο χώρο του κέντρου πλέον δε θα είναι ο Τζέραρντ, αλλά ο Μίλνερ. Ο έμπειρος μέσος καλείται να βοηθήσει τη νέα του ομάδα δημιουργικά, εκεί όπου πέρσι ήταν απελπιστικά μόνος ο Κουτίνιο, αλλά και γιατί όχι να σκοράρει μερικές φορές. Η απόδοση του 29χρονου μπορεί να αποδειχτεί βαρόμετρο για τη Λίβερπουλ, η οποία ποντάρει πολλά πάνω του και περιμένει να ηγηθεί των προσπαθειών στο χώρο του κέντρου. Όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής στα φιλικά πάντως, είναι πολύ σίγουρος στις κινήσεις του και παίκτης για όχι μία, αλλά πολλές δουλειές.

Ωριμότητα
Να δείξουν ωριμότητα και σιγουριά καλούνται και οι νεαροί παίκτες της ομάδας, ειδικά αυτοί που έχουν και μεγάλο ρόλο σε αυτή. Γκόμεζ και Άιμπ ήταν εκ των κορυφαίων της προετοιμασίας, δείχνουν να υπολογίζονται ως βασικά στελέχη του ρόστερ και θα χρειαστεί να δείξουν την ίδια ποιότητα και στα επίσημα παιχνίδια. Οι δύο προαναφερθέντες πάντως, δείχνουν προσγειωμένοι, ταλαντούχοι και ετοιμοπόλεμοι, στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν.



Στάριτζ
Τη τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε τον υγιή Στάριτζ τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Ο 25χρονος είναι από τους καλύτερους φορ του νησιού, με στοιχεία που ταιριάζουν γάντι στο παιχνίδι του Ρότζερς και αν καταφέρει να παραμείνει υγιής και να επιστρέψει σε καλό επίπεδο, οι "κόκκινοι" θα κερδίσουν πολλά από αυτόν και θα έχουν το πρώτο λόγο για είσοδο στην τετράδα. Αν όχι, ο Μπεντέκε έχει περισσότερη δουλειά απ' όσο περιμένουμε!


Λόβρεν
Έναν πιο σίγουρο και με καλή ψυχολογία Ντέγιαν Λόβρεν θα χρειαστεί επίσης η Λίβερπουλ στη μάχη για την τετράδα. Ο Κροάτης δε πρόσφερε τα αναμενόμενα στη πρώτη του σεζόν στο Άνφιλντ και επειδή δε μπορούμε να περιμένουμε το δίδυμο Σακό Σκρτελ να βγάλει μια ολόκληρη σεζόν, ο Λόβρεν θα πρέπει να βελτιωθεί και να εμπνέει σιγουριά όταν χρειαστεί να παίξει. Στα φιλικά προετοιμασίας ωστόσο, δε μας έδωσε την ιδέα ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό από αυτόν.

Μινιολέ
Έναν σταθερό Μινιολέ σε ΟΛΗ τη διάρκεια της σεζόν και όχι στη μισή, περιμένει ο Μπρένταν Ρότζερς φέτος. Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, το ακριβώς αντίθετο όμως στο πρώτο μισό. Πολλά κρίνονται από τον τερματοφύλακα, αφού είναι αυτός που δίνει σιγουριά στους αμυντικούς και τους συμπαίκτες του γενικότερα. Και η αλήθεια είναι ότι με τον Μπογκντάν από πίσω του, ο Μινιολέ πρέπει να αποδείξει από την αρχή εφέτος, ότι αξίζει να είναι ο βασικός γκολκίπερ.



                                                                     Άνφιλντ

Έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επίτευξη των στόχων της ομάδας άφησα τελευταίο. Ναι, το θρυλικό Άνφιλντ είναι πολύ σημαντικό για την τετράδα, για την ακρίβεια ίσως αποδειχτεί και κομβικό. Στην απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ, για να παραμείνεις ανταγωνιστικός πρέπει να κερδίζεις στην έδρα σου και να φοβίζεις τον αντίπαλο όταν ταξιδεύει προς αυτή. Στην αρχή της περασμένης σεζόν, οι αντίπαλοι έβλεπαν το Άνφιλντ, μάλλον περισσότερο ως μια καλή ευκαιρία για ελεύθερο ποδόσφαιρο που θα συνδυάζεται με βαθμούς, παρά ως ένα φόβητρο, μια έδρα "κολαστήριο". Και μιλώντας με μεγάλη βεβαιότητα, το γήπεδο μας πρέπει να μετατραπεί σε αληθινό φρούριο, κάτι που αν γίνει, ίσως, λέω ίσως, μπορούμε να μιλήσουμε και για την υπέρβαση.

Λίγος χρόνος μένει για τη σέντρα στο Μπριτάνια και όλοι λίγο πολύ προσπαθούμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί αν οι υποθέσεις που έχουμε στο μυαλό μας πραγματοποιηθούν με επιτυχία. Επειδή οι υποθέσεις όμως δε παίζουν μπάλα, ας δούμε τις πράξεις, οι οποίες γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου. Και που ξέρεις, μπορεί να είναι η χρονιά μας, μπάλα είναι και γυρίζει!

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.